Vinteren er her med masse sport


Langrenn damer, langrenn herrer, skiskyting herrer, skiskyting damer, sprint, hopp, utfor, super G, slalåm, storslalåm, sprint, klassisk ski, skiskøyting, sykling, fotball, håndball, kombinert og ja jeg kunne fortsatt lenge enda og beveget meg inn på mer sommerlige sporter også. Men jeg skal ikke ramse opp 25 grunner til alt jeg gjør og sier. Men det ble nå det som er navnet på denne siden og web adressen så vi får se hvor vi havner. Sport ligger jo avte langt foran i hjernen min så det blir avte noen linjer om sport av forskjellig slag. Nå har jo nettopp vinteridretten kommet i gang så da må jeg jo starte og si litt om den.

Første løpene for herrer

De første skirennene både nasjonalt og internasjonalt har allerede blitt arrangert. Norge har hatt noe blandede resultater, men en løper har fremhevet seg og «sjokkert» resten av langrennsverdenen. Og det er ikke Petter Northug som er den som er mest fremme i media. Nå i det siste har det vært mer for andre saker og spekulasjoner enn hans resultater. Nei det er det er Johannes Høsflot Klæbo som har overrasket stort og sprengt alle de feltene han har vært med i så langt i denne sesongen. Men det er jo ikke mange renn enda da, men alt ser meget lyst ut for 21 år gamle trønderen. Hans første verdenscup seier kom helt på slutten i forrige sesong.

Det er i sprint han først og fremst har hevdet seg frem til nå, men nå i helgen kom altså hans første seier på distanse enkeltstart også. Skal bli spennende å se hvordan hans CV ser ut når årets sesong er klar engang utover mot våren 2018.

Damer

Damer

De norske damene er også i gang med sin OL sesong. Men den starten de fikk i Finland i helgen var ikke noen drømmestart. Total smørebom i årets første renn! Fire av våre store løpere utenfor allerede i prologen! Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad stod alle igjen når resten av verdenseliten fortsatte å gå sprint etter prologen i Finland. Kathrine Harsem og Anna Svendsen var de to norske som gikk videre. Til slutt endte Harsem på en femteplass.

Men damene kom tilbake dagen etter og Marit Bjørgen vant årets første duell mot svenske Charlotte Kalla. De har begge åpnet knallsterkt i sine sesongåpninger på forskjellige plasser. Østberg og Weng tok de to neste plassene bak de to store rivalene. Men Kalla tok over ledelsen i mini touren sammenlagt etter to av tre dager med øvelser.

Hopp

Mens jeg sitter og skriver og våre langrennsløpere så tikker det inn melding om resultater fra Ruka og laghopping. «Norge har utklasset sine konkurrenter i laghoppingen i Ruka i Finland»

Robert Johansson, Anders Fannemel, Daniel André Tande og Johann André Forfang gjorde alle jobbene sin perfekt og hoppet solid. Andre lagseier på to helger og fjerde lagseier på rad dersom vi regner med avslutningen av forrige sesong. Veldig artig når norske utøver får det til og går helt til topps. Stå på gutter!