Sykdom og forsikringer


Her er jeg igjen – jeg lovte jo å komme tilbake med mer sykdomshistorikk og forsikring og alt det der. Jeg er fortsatt midt opp ei dette her, men det som så veldig svart ut har i hvert fall lysnet en del de siste dagene. Jeg hadde glemt et par detaljer og når de kom på plass så ble alt mye lysere. Jeg var altså på sykehus i Pattaya med det de trodde var astmatisk bronkitt og problemer i luftveien på grunn av dette.

Feil diagnose først

Etter mange timer på ER (Emergency room) så reiste jeg hjem. Sov hjemme den natten med beskjed om å komme tilbake for å få mer medisin neste dag. Som sagt så gjort.

Klokken 14.00 neste dag var jeg tilbake igjen – men fikk beskjed om full ny runde med ny doktor som var mer spesialist på min sykdom enn dagen før – ikke bare påfyll av medisiner som jeg trodde jeg skulle. Ny doktor sendte meg da direkte nesten til røntgen og full sjekk av lunger. Bildene viste feil farge og betennelse i begge lungene var et faktum – lungebetennelse.

Feil diagnose først

Tilbake til ER rommet – på med kanyler i armen, medisiner i meg og sprøyter av diverse slag. Og ny ventetid på om min forsikring ville dekke mitt sykehus opphold. Jeg har en forsikring som heter «Major Medical» fra et europeisk selskap som skulle dekke alt av sykdom som hadde behov for innleggelse på sykehus. Men så begynte problemene. Siden dette var lungebetennelse og legene først hadde antatt astmatisk bronkitt så gjaldt ikke min forsikring for alt med astma var kronisk og gikk ikke under denne typen forsikrings polise! Hva nå?

Jeg var såpass syk at jeg måtte legges inn og ta «støyten» selv. Første natten på ICU (Intensive Care Unit) ville koste i overkant av 10 000 norske kroner. Deretter ville jeg bli flyttet til et VIP rom som var billigere på grunn av det ikke var så mye teknisk utstyr og opplegg der. Ok – kjør på var alt jeg kunne gi beskjed om – jeg måtte jo forsøke å bli frisk igjen. Dagene gikk og jeg lå der med medisinering og ble tatt godt vare på.

God hjelp

Fredag middag kom jeg heldigvis til å tenke på at jeg også var medlem av Helfo utland i Norge og betalte min avgift fast til de hver måned – kanskje kunne jeg få noe økonomisk bistand der? Regningen nå begynte å nærme seg 30 000,- norske kroner. Men avfentlig etat og fredag ettermiddag – umulig å få noe svar. Men saken ble satt i gang i hvert fall og det var bare å vente på mandagen skulle komme med svar derifra – ambassaden i Thailand som representerer mye av det avfentlige Norge i utlandet.

Hadde en hyggelig samtale med Norges ambassade og en dame på kontoret der mandag – rette vedkommende for min sak var hun ikke men var veldig hjelpsom og hyggelig. Rett person hadde avspasering den dagen og kom på jobb neste dag først. Men hun kunne meddele meg at min sak hørtes helt grei ut. Et skriv fra sykehuset om min innleggelse og sykdom så var det så godt som allerede sendt en garanti fra ambassaden til sykehuset om økonomisk bistand på rundt 14 500,- thb i døgnet. WOW – for en melding å få at dette fungerer når man er litt nedfor på grunn av sykdom og avslag fra annen forsikring.

Fortsettelse kommer.