Sykdom igjen – viktig med forsikringer


Det har vært mye mer enn 25 grunner jeg har kunnet skrive om i denne artikkel bloggen. Men denne delen frem til nå har inneholdt mye sykdom. Jeg har hatt en periode i livet mitt med utrolig mange problemer med sykdom. Jeg håper jo at det er over snart, men det er absolutt høyst aktuelt fortsatt. Dessverre så ligge jeg på sykehus igjen nå denne artikkelen skrives. Jeg har blitt angrepet av noe bakterie saker igjen og fått infeksjoner og dritt i den forbindelsen.

Forsikringer

Forsikringer

Forrige gang jeg var innlagt på sykehus endte jeg opp med å måtte betale nesten 40 % av regningen selv. Selv om jeg hadde to ulike forsikringer som skulle være med å dekke dette. Den ene nektet å dekke noe da det kunne være noe kronisk med i bildet. Dette fikk de for seg etter en feil diagnose fra en lege ved første besøk på sykehuset. Selv ved dementeringer senere så ga ikke forsikringen etter. Da måtte jeg støtte meg til Helfo som dekket en del av regningen. Resten måtte jeg ta av egen lomme. Denne gangen har jeg endelig fått beskjeden om at de som nektet å betale noe forrige gang dekker 80 % denne gangen. De klarte å finne noe denne gangen også. De dekket kun 100 % om jeg lå på rom for minimum to personer og ikke på enerom. Ja ja jeg kunne ikke annet enn å underskrive at jeg godtok det – atter en gang som «tapende» part. Like etterpå fikk jeg heldigvis beskjed om at Helfo tok de resterende 20 % slik at jeg denne gangen er fullt dekket med forsikringer. En god følelse for meg og lommeboka.

Forskjellig kvalitet

Dersom du har lest noe av det jeg skrev tidligere så vet du at dette er andre gangen jeg ligger på Memorial sykehuset her i Pattaya. Sist lå jeg i fjerde etasje og hadde en seng som var ok bra. Denne gangen ligger jeg en etasje lavere og sengen her er et mareritt. Nå har jeg ligget i denne sengen fem eller seks netter og ryggen begynner å melde sin ankomst. Det ville ikke være særlig hyggelig dersom jeg skulle få ryggproblemer på toppen av alt dette andre nå. Så i dag kommer jeg til å klage på sengen. I og med at jeg vet at de har bedre senger som er av bedre kvalitet andre steder på huset her. De må da vel ha noen ekstra madrasser også et eller annet sted. De burde kunne bytte ut denne «flisa» synes jeg.  Jammen er det sjette natten jeg er ferdig med allerede. Jammen flyr tiden når man ligger slik. Medisiner hele døgnet og sover jo mer enn et Murmel dyr!Jeg føler meg helt ok allerede, men er ikke bra enda. Legen i går svarte at det fort kunne gå en uke til før jeg var tilbake til normalen igjen. Hmmm jeg håper inderlig at det går raskere enn det. Det begynner nemlig å bli kjedelig å være kun på dette rommet. Dårlig med besøkende har det vært denne lille uken også!