På sykehus i Thailand


Etter en del frem og tilbake og flere dager venting på svar fra forsikring så kom Helfo på banen via Den Norske Ambassaden i Bangkok. Jeg er medlem av NAV utland og betaler min avgift der hver med automatisk via trekk i mine utbetalinger fra Norge. Jeg er altså trygdet for de som ikke forstod det allerede. Men jeg har jo forsikring som skulle dekke en slik sykdom (trodde jeg) men på grunn av en feil diagnose fra første legen jeg var hos så godkjente ikke forsikringen min sykdom da det kunne være kronisk sykdom også med i bildet her – og det dekker de ikke. I hvert fall ikke med den forsikringsavtalen jeg hadde tegnet.

Meget hyggelig

Jeg lå på Memorial Hospital i Pattaya for den som er litt kjent. Og det virket på meg som et meget godt sykehus. De hadde alt av medisiner og et hyggelig personell. Sykehuset var rent og pent og man fikk god service av personellet dersom man trengte noe ekstra av noe slag.

Meget hyggelig

Mandagen som jeg snakket med den hyggelige damen på ambassaden i Bangkok forsvant og tirsdagen kom. Jeg husker ikke helt ærlig om det var tirsdagen eller om det ble onsdag før bekreftelsen fra ambassaden kom. Den kan ha kommet tirsdag men at jeg ikke snakket med de som var på økonomi avdelingen på sykehuset før onsdag. Litt omtåket var jeg etter alle medisinene de kjørte inn i meg hver dag. Antibiotika, kortison, mage regulerende, smertestillende, vitaminer og jeg vet ikke hva de ikke puttet inn i meg enten via tabletter eller sprøyter eller intravenøst. Jeg så jo nesten ut som en sprøytenarkoman etter alle de sprøyte stikkene jeg fikk i løpet av noen dager. Jeg husker ikke hvor mange ganger jeg var på røntgen avdelingen og tok bilder, men det var minst 4-5 ganger.

Stadig feber

Røntgen bildene viste bedring hver gang vi tok nye bilder, men feberen ville ikke helt slippe taket i kroppen min. Den gikk bort men kom tilbake igjen en eller flere ganger i døgnet. Feber og blodtrykk og surstavfnivå ble målt hver fjerde time hele døgnet. De hoppet kun over den midt på natten dersom jeg hadde sovnet og sov godt på den tiden. I tillegg til alle de medisinene jeg allerede har nevnt så fikk jeg noe jeg tror de kalt «nebulizer» eller en forstøver som det heter på norsk. Det var en maske med en liten væskebeholder som ble satt over ansiktet mitt slik at jeg pustet inn den «røyken» som ble dannet av denne væsken. Dette var for å rense luftveiene mine. Heldigvis har jeg sluttet med sigaretter og tobakk for mer enn fire år siden. DET er jeg glad for i dag etter denne sykdomsrunden!

Slutning av hendelsen

Jeg kan bare ikke få understreket hvor viktig det er å ha en forsikring som er riktig dersom man skal oppholde seg lenge i utlandet. Mine 9-10 dager på sykehus i Thailand kostet totalt 206 000 thai bath, eller i overkant av 50 000 norske kroner. Heldigvis for meg så tok den norske stat via Helfo over 60 % av regningen og min andel ble mye mer «levelig» enn 206 000 thb. SØRG FOR Å HA FORSIKRINGEN I ORDEN FOLKENS!