Oppsummering av 2018


Vi er godt i gang med det nye året 2019, men jeg synes det er på sin plass med en liten oppsummering av fjoråret for min egen del. Det har vært et turbulent og tragisk år på mange måter, men det har vært noen få lysninger innimellom heldigvis. På det personlige planet har det vært preget av sykdom i egen regi og i nær familie, mens på for eksempel det økonomiske planet så har ting ruslet ganske ok av gårde heldigvis. Enkelt oppsummert så var det mer positive tall i utgangen av 2018 enn det som fantes i inngangen til 2018. Og da må man vel kunne si at ting har ruslet pent og rolig for seg.

Dårlig start

For de som har lest litt på siden her så vet de at året 2018 startet dårlig for min del og at det første halvåret ble nesten som et mareritt å regne. Tre ganger på sykehus i løpet av et drøyt kvartal bare. Det er og har heldigvis ikke vært vanlig for min del. Jeg har jo så vidt vært innlagt på sykehus for min egen del i løpet av livet. Faktisk aldri for sykdom – kun en gang jeg husker etter jeg ble utsatt for en ulykke. Men da snakker vi om helt tilbake rundt 1990. Husker faktisk ikke det nøyaktige året. Men jeg kom meg jo på beina igjen og ble invitert til å arbeid litt for noen gamle kollegaer på sommeren. Dette takket jeg ja til da jeg følte meg beæret av at de husket meg og ga meg muligheten for å bevise at gamle kunster fortsatt var til stede. Jeg har dessverre vært ufør i ganske mange år allerede selv om jeg ikke mer enn så vidt har passert halvveis til hundre! Men arbeid ble det og gøy var det, men det var slitsom og uvant.

Enda verre utgang

Enda verre utgang

Høsten kom og enda mer tragedie kom. Et meget nært familiemedlem fikk diagnosen kreft. Og det skulle dessverre vise seg å allerede da det ble oppdaget å være på et stadium som var kommet langt. Vedkommende fikk ikke mer enn snaue fire måneder her i verden etter at denne tragiske diagnosen var gitt. Jeg snakker om en av mine foreldre.Så årets høytider på slutten av 2018 ble dessverre preget av sorg for vår familie. Vi fikk ingen mulighet for en ønsket begravelse før høytiden satte inn, så vi ble dessverre nødt til å vente til første mulighet i det nye året. Tragisk start på dette året også, men på en helt annen måte.

Avslutning

Jeg skal ikke komme med noen fasit svar på hvordan ting skal løses og behandles. Men når man kommer i den situasjonen at foreldre går bort så er det viktig å være litt forberedt dersom det er mulig. Det å ha snakket om slike ting vil jeg anbefale alle som har mulighet til det. Det kan være sterkt og tøft å gjøre dette, men det forenkler veldig mye i en sørgeperiode. En sørgeperiode bør man få fred og ro så mye som mulig er min mening. Derfor sier jeg det slik selv om jeg vet at dette kan være veldig hardt å få til for veldig mange.