Mer sykdom


Julen kom og julen gikk, nyttår kom og nyttår gikk. Ingen av delen ble det veldig store for meg i år. Som jeg skrev om i forrige artikkels å ble jeg værende i utlandet på grunn av sykdom like før avreisen min fra Thailand og hjem familien min i Norge. Familien min i Norge består først og fremst av min far og to søstre som de aller nærmeste. En nevø og en kommende svoger er også i nære familien. Utover det en masse tanter og onkler og søskenbarn og så videre. Jeg hilser jo gjerne på dem også selvfølgelig, men det var min nærmeste familie som stod på besøksplanen.

Men slik ble det altså ikke. Sykdom har herjet med meg i lengre tid og foreløpig ser det ikke ut til å ville ta noen ende. Alt det som ble beskrevet i forrige artikkel før julen og nå etter julen nye ting. Noen dager inn i det nye året fikk noen hosteanfall som jeg slett ikke likte. Besluttet ganske raskt å ta en legetur på sykehuset.

Memorial hospital

Innsjekking på sykehus med registrering av alle personlige data. En smidig og enkel prosess som de tydelig gjøre mange ganger daglig. Så vente på lege som også gikk ganske greit. Litt lytting og litt prat – han hadde jo allerede på papirene fra innsjekkingen hva som var galt med meg. Han ville jeg skulle gå å få en slik maske med noe medisin saker i på deres laboratorium. Jeg vet ikke hva dette var, men det skulle hjelpe meg å åpne luftveiene igjen. Fikk på masken og røyken sto tett ut i kantene av masken. Men det hjalp og det føltes godt! Greit og ferdig med dette – ut i skranken for å betale for meg og få med medisiner til hjemme medisinering. Fikk også beskjed om å komme tilbake neste dag for mer medisinering med maske og trykkluft.

Neste dag

Neste dag

Neste dag var jeg på plass som jeg hadde fått beskjed om til klokken 14.00. Men fikk ikke gå rett på laboratoriet som jeg hadde fått beskjed om. Jeg måtte registreres igjen via ankomst informasjonen og deretter skulle jeg til lege igjen. Denne gangen en annen lege enn dagen før. Litt prat, litt sjekke med stetoskop og beskjed om av gårde til røntgen denne gangen. Som fått beskjed – så gjort. Røntgen av lungene. Bildene viste betennelse i nedre del av begge lungene.

Lungebetennelse! Da ble jeg plassert opp i en seng og trillet til ER – Emergency Room. Så var det i gang; Ny slik forstøver maske for opprensing i luftveiene, medisiner i pilleform og i flytende form, intravenøst, kanyle i armen for blodprøver og injisering av mer medisiner og ja jeg mistet litt oversikten over alt her.  Ble liggende totalt ti timer på ER rommet, også på grunn av andre ting som forsikring og venting på godkjennelse derifra. Kjedelige timer, men nødvendige – formen var ikke bra!

Sent på kvelden hadde forsikringen fortsatt ikke svart og til slutt skrev jeg meg ut selv for å sove hjemme i senga mi. Det sparte jeg kanskje 10 000 kroner på kontra å overnatte på Intensivavdelingen som var alternativet.

Blir mye skriving dette her. Orker ikke mer nå, men kommer tilbake med mer sykdomshistorie. Det er noe å lære av dette for mange til slutt så følg med!