Matpriser i Thailand


Nå har det blitt mye sykdoms skriving her på denne blogg siden, så nå må jeg finne på noe annet å skrive enn å bare skrive om sykdom. Jeg har jo blitt frisk igjen og det er jo noe av det viktigste for min del. Man er jo i Pattaya i Thailand fortsatt så her er det jo litt av hvert man kan foreta seg dersom man er ungkar og spellemann som meg. Livet kan være herlig også noen ganger.

Men tro ikke at alt er så superbillig i Thailand lenger som det en gang i tiden var. Alt koster i dag og alt har blitt dyrere. Jeg kan gjerne ta en liten gjennomgang av prisen på forskjellige ting så skal du selv f se hva ting koster. Jeg skal holde meg unna alt som har med damer å gjøre og slike ting – alle slike ting mener jeg tilhører privatlivet og ikke noe man skriver om på en avfentlig side. Men derimot drikkevarer, matvarer, importvarer og så videre av ting man kjøper til daglig her nede kan jeg gjerne skrive litt om.

Priser

Priser

Alle må ha mat for å leve. Mat er både dyrt og billig her nede – alt kommer an på hvilken type mat du er interessert i å spise. Men prisene øker som sagt og ikke alt er like billig lenger. Spiser du mat fra vognene som kjører rundt i gatene, ja da kan du spise billig. Men dersom du skal ha vestlig mat så øker prisene drastisk.

La oss begynne fra morgenen og ta ting litt i rekkefølge på hvordan en dag ville sett ut. Det inkluderer da litt handling og hva jeg husker av forskjellige priser.

Kjøper du er brød på 7-11 så koster det 37 thai Baht eller cirka ni norske kroner etter dagens kurser. Regn med 4-1 på thai Baht og norsk kroner. Skal du en pakke skinke som kjøpes på samme sted så koster ei pakke med 4 forholdsvis solide skinkeskiver så koster den for 50 thb eller 12,50 Nok. Servelat eller Bologna pølse som det avte er her nede koster noe mindre, er mindre skiver, og rekker til omtrent samme antall brødskiver om man bruker 2-3 skiver per brødskive. Altså for en frokost så handler du for kanskje 140,-thb, men du har mat til cirka 8-10 brødskiver – jeg spiser flere av disse brødskivene enn hva jeg gjør med skikkelig norsk kneipp brød – bare sånn til opplysning.

Til lunsj kanskje det er greit med litt thai mat. Jeg personlig elsker thai mat og spiser gjerne både fra vognene på gaten og fra en av de mange fortaus restaurantene. Her finnes det mange skjulte perler av noen kokker og man kan få utrolig god mat. Et mål her kan koster fra 50 thb og oppover alt etter hva man bestiller. Sjømat har blitt drastisk mye dyrere de senere årene, men annen tradisjonell thai mat er fortsatt forholdsvis rimelig. En nudel suppe kan man få for et sted fra 40-60 thb fra en av gatevognene.

Jeg skal fortsette denne artikkelen, men velger å del den opp for at det ikke skal bli for langt i en og samme artikkel. Heng med videre!