Mat og drikke i Thailand


Jeg begynte i forrige artikkel å skrive om priser på diverse saker og ting i Thailand. Og det at ikke alt er like billig nå lenger som det var før i tiden og som veldig mange fortsatt tror. Joda det er mye som fortsatt er billigere her enn hva det koster hjemme på berget i nord, men etter at kursen falt drastisk for noen år siden ble jo alt mye dyrere. Da snakker jeg i hvert fall om for oss nordmenn. Kursen falt jo fra over 5 baht pr krone og ned til rundt 4 baht pr krone. Det er et fall på over 20 prosent. Jeg mener å huske at det største fallet var på rundt 30 prosent. Så det svei i lommeboken både for meg og for mange andre som er her nede mye.

Mat og drikke

Mat og drikke

Så snart man skriver at man vil skrive om drikkevarer så tenker vel veldig mange alkohol. Ok jeg skal skrive litt om det også etter hvert men det får vente litt. Jeg gjør meg ferdig med mat og drikke for uten alkohol først. Jeg kom til lunsjen sist runde, men bare i thai variant. Og selv der finnes det så mye så det er mye mer enn bare nudelsuppe som kan stå på menyen. Men handler man ute fra vognene eller fra en av fortausrestaurantene så slipper du billig unna. Hva annet er aktuelt som lunsj? Av internasjonal mat finnes det også mye. Spesielt her i Pattaya og de andre turist stedene her i Thailand. 3 danske smørbrød for 220 baht? Frister det? Pølse i brød servert sammen med en porsjon pommes frites kanskje til samme prisen – 220 baht. En pizza kan man få til 200 baht og oppover – alt ettersom man bestiller fra de kjente firmaene eller hos en uten merkenavn. Alle de med merkenavn er dyrere.

Kommer vi over til middag og vil ha litt mer mat, så koster internasjonal mat fra 200 baht og oppover – alt etter hvor man går og hva man ønsker å spise. Det er ingen problem å bruke både 4 og 500 baht på et måltid på de rette restaurantene uten at vi snakker om «luksus» restauranter. Enkelte restauranter er bare så dyre blitt her nede!

Drikkedelen

Går vi over til de mer flytende varene så er det også her store varianter. En flaske vann på 7-11 eller Family Mart koster fra 7 baht. Mange andre diverse drikker koster 10 og 12-13 baht. En halv liters flaske med Pepsi Max koster cirka 18 baht (de prisene kjenner jeg meget godt dessverre – jeg drikker alt for mye av dette stavfet)

En boks øl koster fra 37 baht og oppover – alt etter merke du drikker. Import er dyrere enn lokalt.

Ute på bar eller pub så koster gjerne billigste øl merke fra 50 baht og oppover. Det mest ekstreme jeg har hørt om er 240 baht for samme ølmerke som selges for 50 baht andre steder!

Altså er det STORE variasjoner i prisene både på mat og på drikke. Jeg kunne sikkert ha fortsatt dette med enda mer, men jeg lar temaet ligge med dette. Ha en fin dag dersom du også er i Thailand eller uansett hvor du er!