Mange måter å reise på


Reise på ferie kan gjøres på mange måter. At det garantert finnes 25 forskjellige måter å reise på er jeg helt sikker på. Men har du eller jeg benyttet 25 forskjellige måter å reise på noen gang? De mest vanlige måtene finnes jo egentlig i mange varianter også. Bil, båt, fly eller tog er vel kanskje de mest «normale» måtene. Jeg sitter og spekulerer på hvor mange varianter det egentlig er mulig å komme opp i, men jeg tviler på at det er mulig å bygge opp noen fasit på det i løpet av en blogg artikkel bare. Det trengs det nok om årevis med undersøkelser og forskjellige innsamlinger av informasjon for å lage noe som tilnærmet kan være en fasit.

Ferie

Ferie

Det er som nevnt allerede utrolig mange måter å reise på. Skal man på ferie må man jo reise på en eller annen måte. La meg ta et par eksempler; Familie på fire mennesker bor på Østlandet og ønsker å feriere i Italia på Lidoen. Da dukker spørsmålet opp – hvordan skal de reise for å komme dit? Her er noen alternativer;

  1. Kjøre bil slik at de har egen transport hele ferien. Komfortabelt og man har hele tiden kontroll på hva som skjer og skal skje etter sine egne tids skjemaer.
  2. Komfortabelt og raskt, men da trengs det flere reisemetoder før og etter flyturen. * For å komme seg fra huset hjemme og til flyplassen – kanskje til og med en taxi fra hjemmet og til buss holdeplassen på grunn av bagasjen! – Buss til flyplassen, flyturen, taxi fra flyplassen som i dette tilfellet kan være Verona, Venezia eller Udine. Og skal man ut på noe i løpet av feriedagene så trenger man igjen å leie eller kjøpe noen form for transport. Her kan vi fort snakke om over 10 forskjellige anledninger man MÅ ha noen form for transport. Da er det ikke medregnet det man selv transporterer seg med hjelp av gange!
  3. Komfortabelt sier noen – trangt og for lite fritid sier andre – altså buss er bra for noen, mens andre ikke passer inn. Fremme på feriested kan bussen kun benyttes til grupper – vil man noe alene må man benytte annen transport.
  4. Samme som buss egentlig, men man må ha annen transport i begge ender. Og kan ikke bare stoppe der man selv ønsker det.
  5. Båt. Båt må man for øvrig innom dersom man velger å kjøre bil selv. Det er strekninger man må over for å komme ut på kontinentet. Men det finnes muligheter å unngå det også.

Så kan man jo kombinere og mikse som man selv ønsker det mellom disse oppsatte alternativene.

Et spørsmål er jo selvfølgelig økonomi også – det er viktig å ha kontroll når man er på ferie. Det er ikke bare de første tre dagene man skal nyte livet bort vekk fra hverdagen, men man skal ha lik mulighet til å nyte alle dagene hele ferien!

Sett deg ned å regne litt på slike ting så skal du fort se at ting koster – uansett hvor sparsommelig man forøker å være. God ferie!