Jul og nyttår


Da er julehøytiden nesten her når jeg sitter og skriver denne artikkelen. Det blir ikke den høytiden jeg hadde tenkt meg. Planen var å feire den sammen med familie i Norge, men så skulle altså ikke skje. Som jeg skrev om i forrige artikkel så har jeg vært syk en periode. Det har jeg ikke blitt skikkelig frisk fra enda. De røde flekkene jeg hadde er fortsatt ikke helt borte, men redusert til et minimum i hvert fall nå.

Utlandet

Jeg husker ikke om jeg har nevnt tidligere at jeg har en periode nå hvor jeg oppholder meg i utlandet. Så derfor er det litt ekstra tungt å bli syk. Ingen familie eller noe til å hjelpe deg med de småtteriene som blir ekstra tung når man er syk. Alt må gjøre uansett om man vil eller ikke. I hvert fall så lenge man ikke er mer syk enn at man klarer å stå opp av sengen hver dag.

Men planen var å reise hjem til Norge og feire jul og nyttår sammen med familien. Men så ville altså skjebnen ikke. Dagen før jeg skulle fly nordover, så fikk jeg en hevelse rundt mitt ene øye slik at jeg kunne ikke se noen ting på det øyet ute å hjelpe til med å åpne øyet med fingrene. Og slikt blir man ikke ønsket velkommen med på et fly fullt av passasjerer. Ser ikke pent ut og de er redde for smittefarene – forståelig nok. Så da var ikke valget annet enn å sende melding til reiseselskapet om å kansellere min flytur den neste dagen

Forsikring

Forsikring

Klok av skade fra tidligere erfaringer i livet så hadde jeg heldigvis bestilt reise med avbestillings forsikring. Så jeg taper ikke pengene min bortsett fra et par gebyrer. Det hadde jo vært ekstra ille om man skulle tape tusenvis av kroner på toppen av ikke å få reise hjem. Det hadde blitt dobbel krise. Så forsikring lønner seg i alle sammenhenger – før eller siden får man brukt for den – dessverre.

Uvanlig høytid

Denne gangen valgte jeg å gå på et sykehus og ikke bare på en lokal klinikk. Sjekket inn og fikk snakke med doktor forholdsvis raskt. Før det var jeg blitt «intervjuet» av en helsesøster og mye informasjon var allerede på papiret til info for doktoren. Men noen nye spørsmål, vise frem bilder fra forrige hevelse rundt øyet og utslettene på kroppen. Så belysning av øyet som nå var delvis klistret igjen og litt prat hit og dit.

Uvanlig høytid

Heldigvis ikke noe galt med øyet, det hele ser ut til å komme fra en allergisk reaksjon på noe. Litt mer venting og så blod prøver. Litt mer venting og så var det oppgjør og utdeling av nye medisiner. Prisen var ikke helt ille – snaue 600 kroner. Medisinene bestod i antihistaminer mot allergien, noe annet for utslettene, salve for øyet, salve for utslett og øyedråper. Altså nok ei hel «bok» med medisiner.Håper dette er siste runde og at alt er bra når denne medisinkuren er over. Blir jo litt uvanlig å tilbringe julen og nyttårs helgen i utlandet når planen var med familie hjemme. Men dette blir vel bra dette også til slutt håper jeg.